E-handel och butik

Både butik och e-handel

Söder Sportfiske bedriver sin verksamhet med både butiksförsäljning via butiken på Hornsgatan i Stockholm och e-handel på den svenska marknaden och internationellt med siterna Sportfiskeprylar.se, Sportfishtackle.com och Sportfishtackle.de.

Söder Custom Logo

Svensk e-handel

Sedan 2010 driver vi e-handel mot den svenska marknaden via siten Sportfiskeprylar.se. Svensk e-handel utgjorde cirka 73 procent av Bolagets omsättning under 2020. Vår svenska e-handel har vunnit en rad utmärkelser framröstade av våra kunder som tex Pricerunners ”Årets e-handlare” inom kategorin Sport 2021 samt Prisjakts ”Årets butik” inom kategorin Friluftsliv 2020.

Soder Tackle Logo

Internationell e-handel

Vår internationella e-handel drivs via siterna Sportfishtackle.com och Sportfishtackle.de, där den senare riktar sig mot den tyska marknaden. Sportfishtackle.com lanserades i april 2020 och ger de europeiska kunderna tillgång till vårt breda sortiment i synnerhet av produkter riktade mot predatorfisket. I april 2021 lanserade vi den tyskspråkiga siten sportfishtackle.de för att ytterligare fokusera på den tyska sportfiskemarknaden som är den största enskilda marknaden i Europa. Internationell e-handel utgjorde 11 procent av Bolagets omsättning under 2020.

Söder Sportfiske Logo

Butiken

Vårt ursprung och flaggskepp, butiken Söder Sportfiske, ligger på Hornsgatan i Stockholm. Den är idag en destination för sportfiskeintresserade både i Sverige och utomlands. Butiken har under åren haft en stadig tillväxt och omfattar idag en yta om cirka 700 m2 fullproppad med det senaste inom sportfiske. Personalen är alla duktiga sportfiskare och kan ge råd både kring val av utrustning och allt annat som rör ditt fiske. Butiken utgjorde 17 procent av Bolagets omsättning under 2020.

Fishline Logo

Fishline

Fishline blev i November 2021 en del av Söder Sportfiske, bolagets verksamhet startades 2007 och har sedan dess vuxit och blivit den ledande e-handlaren och butiken riktad mot flugfiske i Sverige. Fishline är lager för de flesta stora varumärken och tittar hela tiden på vad som händer inom sportfiske för att ha ett komplett sortiment som sticker ut.

Fishline sitter i Upplands Väsby Bredden, där de även har sin fysiska butik och huvudlager. Utanför butiken har de stora gräsytor och de erbjuder alla kunder att provkasta deras sortiment av demospön och linor. Fishlines nettoomsättning 2020 var 27,6mkr.