Om Söder Sportfiske

Om oss

Söder Sportfiske är en ledande aktör inom det svenska sportfisket med en stark etablerad omnikanalplattform genom e-handelssiten Sportfiskeprylar.se och butiken på Hornsgatan i Stockholm. Vi erbjuder ett brett och genomtänkt sortiment för det moderna sportfisket, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

Sedan 2020 har vi påbörjat vår etablering på den europeiska marknaden med våra e-handelssiter Sportfishtackle.com och Sportfishtackle.de och ser att vårt starka erbjudande med kärna i det svenska predatorfisket har stora möjligheter att också locka europeiska kunder. I Oktober 2022 förstärktes våran lokala närvaro även på den finska och nederländska sportfiskemarknaden med lokala domäner.

Hos vår personal finns ett passionerat sportfiskeintresse och djup kunskap om både produkter och fiskemetoder och vi brinner för att få fler att upptäcka det fantastiska som sportfiske har att erbjuda i form av gemenskap, spänning och naturupplevelse.

Vår vision är att Söder Sportfiske ska vara den ledande europeiska aktören inom sportfiske och sportfiskeutrustning och inspirera människor till ett aktivt liv med sportfiske som drivkraft för att spendera mer tid i naturen.

Söder Sportfiske startade 2005 med en fysisk butik på Hornsgatan i Stockholm och har sedan starten växt med e-handel i Sverige och Europa och omsatte under 2020, 166 MSEK.

Tidslinje

 • 2005

  Bolaget grundas

  Henrik Sandahl grundar bolaget tillsammans med två passiva delägare.

 • 2009

  Ny delägare

  Nicklas Jonsson blir ny delägare och i samband med detta VD för Bolaget. Strategi för framtida försäljningskanal via e-handel påbörjas.

 • 2010

  E-handeln drar igång

  E-handel lanseras via sportfiskeprylar.se. Satsningen på omnikanal visar direkt goda resultat för såväl e-handeln som den fysiska butiken med försäljningsökning i båda kanalerna som följd.

 • 2014

  E-handeln flyger iväg

  E-handeln passerar den fysiska butiken i omsättning och redan i november flyttar Bolaget sin verksamhet till nyrenoverade lokaler på Hornsgatan 148. Bolaget inleder ett samarbete med produktionsbolaget Freewater Pictures och börjar släppa YouTube-produktioner.

 • 2015

  Två ägare

  Nicklas och Henrik köper ut den sista återstående delägaren och blir 2015 gemensamma ägare av Bolaget.

 • 2016

  Pike Fight lanseras

  Konceptet Pike Fight lanseras via YouTube under hösten 2016 och blir en succé som möjliggör för Bolaget att interagera med sina slutkunder på ett mer interaktivt sätt. Bolaget börjar även använda denna kanal för att visa och dela kunskap om produkterna de saluför.

 • 2018

  Förberedelser för tillväxt

  Rite Ventures och Petter Hedborg (genom Growthcap) förvärvar 49 procent av aktierna i Bolaget och en strukturerad ombildning av organisationen påbörjas för att hantera kraftig framtida tillväxt.

 • 2019

  Nyrekrytering

  Logistikchef och ekonomichef rekryteras och en kommande flytt och separation mellan de två enheterna, fysisk butik och e-handel, planeras. Bolaget lanserar sina första produkter under det egna varumärket Söder Tackle.

 • 2020

  Flytt av lager

  Flytten och uppdelningen av befintligt lager till två separata lager inleds i januari. Med dedikerade lagerplatser samt nya plockrutiner sätts en ny standard för Bolagets leveranser inom e-handeln. Fler fraktsätt kopplas på och i mars 2020 lanseras sportfishtackle.com som ett första steg i Bolagets internationella expansion.

 • 2021

  Börsnotering

  Sportfishtackle.de lanseras som ett led i satsningen på internationell e-handel. Extern VD rekryteras och Bolaget förbereder processen för börsnotering.

 • 2021

  Förvärv av Fishline

  Som en del i Söder Sportfiskes strategi för strategisk tillväxt förvärvas Fishline. Fishline är den ledande återförsäljaren av flugfiskeprodukter i Sverige. Via sin e-handelsplattform fishline.se erbjuder Fishline ett komplett erbjudande med över 20 000 lagerförda produkter.

 • 2022

  Ökad lokal närvaro

  Sportfishtackle.nl, Sportfishtackle.fi, Sportfishtackle.fr, Sportfishtackle.no och Sportfishtackle.dk lanseras för ökad lokal närvaro som ett led i satsningen på internationell e-handel.

 • 2023

  Ny lokal

  Ny lokal signeras för gemensamt e-handelslager och kontor för Söder Sportfiske och Fishline i Veddesta.

 • 2023

  Verksamheterna fusioneras

  Verksamheterna fusioneras och integreras i samma e-handelsplattform och med en gemensam backend för synergiutvinning i både produktutbud, inköp och produktadministration.